Hagymás tök

4 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

hozzávalók

  • 1 kg zsenge tök
  • 2 db zsemle
  • 2 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1-1.5 dl tej
  • 1-2 fej hagyma
  • reszelt sajt és bacon szalonna ízlés szerint
  • bors petrezselyem
  • pici zsiradék

Elkészítés

A tököt meghámozzuk és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A közepét kiszedjük. A zsemléket apróra daraboljuk és leöntjük a tejjel. Ezután összemorzsoljuk, és összekeverjük 1 tojással, az apróra vágott petrezselyemmel, sóval, borssal és a szintén apróra vágott l nagy vagy 2 kisebb hagymával. A tökkarikákat kizsírozott tepsibe egymás mellé tesszük, és a közepüket megtöltjük a fenti masszával. Végül a tejfölt összekeverjük l tojással, és tetszés szerint teszünk bele reszelt sajtot, ezzel a tökkarikákat leöntjük. Aki szereti, tehet a tetejükre 1-1 szelet bacon szalonnát is. Pirosra sütjük. Önálló ételként salátával fogyasztjuk, de lehet feltétként is enni. Hidegen is jó.

Megjegyzés

Gyors, olcsó, finom.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.